В нашите южни съседки положението е критично

Студеният циклон постепенно напуска Гърция. Полярният студ скова в лед цялата страна, затворени са пътища и училища. Пътна полиция предупреждава шофьорите да бъдат изключително внимателни.

През цялата нощ обилни снеговалежи блокираха Южна Гърция и островите в Егейско море. Снегът прекъсна движението по магистралата Атина – Ламия за повече от шест часа. Възстановен е вече трафикът, но колите се движат с минимална скорост.

Сняг затрупа голяма част от остров Крит, вали и на Спорадските острови. Остава извънредното положение в Тесалия, въпреки лекото покачване на температурите. На Халкидики отново вали сняг, но прогнозите са за спиране на снеговалежа в ранните следобедни часове.

Заради минусовите температури много пътни участъци са заледени. Постепенно се възстановяват феробитните връзки, информира БНР.

И Турция остава в плен на големите студове и силните снеговалежи. Учениците в 30 окръга на страната са пуснати във ваканция. За първи път от години валя сняг в егейския курортен град Бодрум, съобщават турски медии.

Снежна покривка се образува и в мегаполиса Истанбул, метеоролозите очакват снеговалежи и днес.


image0 (9K)