В Момчилград искат да линчуват убиеца на Дамла

Напрежение и протести в Момчилград, след като прокуратурата обвини за убийството на 7-годишната Дамла първия й братовчед Мехмед. Хората искат мъст за смъртта на детето, а майката на сочения за убиец не вярва във вината му.

 

[ad id=“225664″]

Новината, че убиецът на Дамла вероятно е задържан и предстои следствен експеримент изкара хората от Момчилград пред домовете им.

„На народа да го пуснат тук, на парка, да го видим колко е смел“, „С нашите данъци ще го храним – в затвора да яде, да пие, така ли?!“, гневяха се жителите на града, цитирани от btv.bg.

Някои в прав текст казват, че са готови да го убият с камъни. Те питат защо чак сега се е стигнало до арест – и дали така не е имало риск и за други деца.

В същото време обвиненият в убийство първи братовчед на Дамла бе разпитван пред съдия в Кърджали. Според прокуратурата, вината му е неоспорима. Той се е грижил за семейството и е имал ключ, който е използвал във фаталната нощ.

[ad id=“263680″]

На другата улица, една майка не вярва, че синът й е способен да убие. „Неделя си беше вкъщи… Някой сигурно го е уплашил, че ще го убият да каже нещо, или да се обвини сам, може и такива работи да има… Не мога да повярвам“, казва Фатме Сали.

В ареста е и майката на Дамла, обвинена , че е оставила детето си само. Мярката й изтича днес.


image0 (9K)