В Испания: Реал Мадрид прави всичко да задържи Роналдо

Ръководството на Реал Мадрид ще се опита да задържи Кристиано Роналдо, съобщава испанският вестник Марка. 32-годишният португалски национал може да напусне европейския клубен шампион заради обвиненията на испанските власти по негов адрес. През последните седмици медиите в Англия и Франция свързват Роналдо с трансфер в Пари Сен Жермен или със завръщане в Манчестър Юнайтед.

През тази седмица испанските власти обвиниха нападателя, че не е платил данъци в размер на 14.7 милиона евро, а от Реал Мадрид защитиха футболиста. Беше съобщено, че Роналдо е създал три фиктивни фирми, чрез които е укрил данъци. Чрез тези фирми португалецът е прикрил над 150 милиона евро. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед може да бъде глобен с 28 милиона евро или да бъде лишен от свобода за седем години.

Агентите на Роналдо опровергаха обвиненията срещу него. Ако португалецът бъде купен в Юнайтед или в Пари Сен Жермен, общата цена на сделката може да достигне до 400 милиона евро. Медиите в Португалия вече написаха, че Кристиано Роналдо може да напусне Реал Мадрид още през лятото на 2017 година.


image0 (9K)