В зрелищен мач „Верея“ и „Ботев“ не се победиха

Верея и Ботев (Пловдив) завършиха наравно 2:2 на „Трейс Арена“ в среща от първата шестица на Първа професионална лига.

„Жълто-черните“ поведоха с голове на Стивън Петков (40) и Жоао Пауло (57), но домакините изравниха чрез Пламен Тенев (60) и Денислав Станчев (64).

Двата отбора завършиха срещата с 10 души. В последната минута на редовното време Илиян Йорданов от състава на Верея и Йордан Минев от Ботев получиха червени картони.

Пловдивчани са пети в класирането с 46 точки. Верея е на шеста позиция с актив от 36.

[ad id=“225664″]

Ботев вкара първи в мача. В 40-ата минута Филип Филипов проби отдясно и центрира към Стивън Петков, който засече топката за 1:0.

Малко по-късно удар на Фелипе Бризола беше уловен от Богомил Цинцарски, който отрази и шут на Дуде Ндонгала в началото на срещата.

[ad id=“263680″]

Стивън Петков удари греда в 50-ата минута, а седем по-късно Жоао Пауло покачи на 2:0. Гостите отнеха топката пред наказателното поле на Верея и тя попадна в краката на бразилеца, който я изпрати в мрежата зад Цинцарски с перфектен удар.

Верея не се предаде и изравни бързо. В 60-ата минута Пламен Тенев вкара с глава след центриране на Венцислав Бенгюзов, а четири по-късно Денислав Станчев стреля от ъгъла на наказателното поле и вкара гола на мача за 2:2.

[ad id=“236993″]

Старозагорци пропуснаха и шанс да поведат в резултата секунди след гола на Станчев, но Даниел Кайзер отрази опасен удар на Домовчийски.

Двубоят завърши при резултат 2:2, но и с двама футболисти по-малко на терена. Изгонени в 90-ата минута бяха Илиян Йорданов и Йордан Минев.


image0 (9K)