В зрелищен мач Верея изтърва да бие Локомотив Пловдив

Верея и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 2:2 в двубой от 17-ия кръг на Първа лига на стадион Трейс Арена. Старизагирският тим изигра силен мач и напълно заслужаваше да се поздрави с победата.
Домакините чрез Дино Мартинович в 9-ата минута. В 29-ата минута Ален Ожболт изравни резултата, но само 2 минути по-късно Здравко Илиев отново даде преднина на Верея. В 73-ата минута Димитър Илиев изравни за Локо (Пд).
Домакините от Стара Загора поведоха в резултата още в 9-ата минута след добро взаимодействие между Здравко Илиев и Дино Мартинович. Илиев пусна добро подаване към словенския нападател, който с хубав удар по земя намери долния ляв ъгъл на Мартин Луков.

В 15 – та минута гостите не успяха да се възползват от разбъркване в наказателното поле, при което Бирсент Карагарен не успя да преодолее Георги Георгиев. В 29-ата минута
Парвизджон Умарбаев пробва да прокара топката между двама защитници на Верея, а кълбото достигна с голяма доза късмет до Ожболт, който стреля от неудобна позиция, но успя да вкара във вратата. Радостта на гостите не продължи дълго, защото в 31-ата минута капитанът Здравко Илиев отново даде предина на Верея. Капитанът на домакините се възползва от добър пас на Милан Вушорович от десния фланг и вкара с добър удар по земята.Товамбеше първия гол за Илиев в А група и сега Първа лига.

До края на първата част двата отбора не създадоха голови положения пред противниковата врата.

В 49-ата минута влезлият на почивката Елитон пробва да затрудни Георги Георгиев с удар от далечна дистанция, който попадна в ръцете на стража. В 59-ата минута Георгиев парира добър удар на Бирсент Карагарен, насочен е близкия му ъгъл. Две минути по-късно футболистите на Верея можеха да вкарат трети гол във вратата на Луков при много добра контраатака. Симеон Мечев и Милан Вушорович излязоха сами срещу един единствен бранител на Локомотив. Мечев пусна добър пас към нападателя, който стреля, но Мартин Луков успя да избие в ъглов удар.

В 68-ата минута Милан Вошурович получи добър пас зад защитата на гостите, овладя топката и стреля у малък ъгъл, но не бе достатъчно точен. В 72-ата минута Георги Георгиев демонстрира класа при удар на Томашевич, насочен точно под напречната греда. Минута по-късно Димитър Илиев вкара топката във вратата на Верея след много добър пас на Вилим Посинкович от левия фланг. Илиев сложи крак на центрирането и насочи топката към долния ляв ъгъл, където кълбото се отби във вратата и се оплете в мрежата.

В 81-ата минута Димитър Илиев изведе Карагарен зад защитата, а нападателят не се подвоуми и стреля към врата. Топката влизаше в горния ляв ъгъл, но стражът Георги Георгиев успя да избие в ъглов удар.

В добавеното време скоростна контраатака на Верея завърши с подаване на Вушорович към Здравко Илиев. Капитанът, останал очи в очи с Мартин Луков, насочи топката в долния десен ъгъл на вратата, но изстрелът му премина на сантиметри от страничната греда.


image0 (9K)