В здрав мач Берое изтърва да победи ЦСКА под Аязмото

Берое не успя да победи ЦСКА-София в мач от 13 кръг на първа лига. „Зелените“ изиграха много силен мач, но двубоят завърши 1:1. Гостите откриха в 27-та минута чрез Тиаго Родрирез, а Камбуров изравни в 37-та минута със своето попадение номер 211 в елита. Душан Перниш спаси удар от бялата точка на Мауридес в 55-та минута

Във 2-та минута Тиаго центрира в пеналта от фаул, а Чорбаджийски свали за свой съотборник. Реферът маркира нарушение в атака.

Шест минути след това прекрасно извеждащо подаване на Камбуров намери Вандерсон, който надбяга Чорбаджийски и нахлу в пеналта. Вандерсон опита удар, но след двоен рикошет в Черниаускас и него топката излезе в аут .

Двата тима започнаха равностойно срещата и на няколко пъти пробваха дълги извеждащи подавания, но не успяха да създадат чиста ситуация.

В 23 – та минута следваща атака пробив на Бриджидо завърши с удар, но топката мина на метър от гредата.

Две минути след това Жоржиньо стреля от границата на пеналта, но Перниш със сигурна намеса изби.

Гостите отганизираха бърза контраатака и успяха да открият резултата в 27-та минута. Десподов овладя на центъра и изведе Тиаго Родригез, който стига до пеналта и не сбърка сам срещу Перниш – 0:1.

 

В 33 – таминута  след отлично центриране в пеналта на гостите Вандерсон бе изблъскан в гръб, но не последва сигнал. В следващия момент Бандаловски центрира, а Райнов игра с глава, но не затрудни Черниаускас.

Берое съвсем логично успя да изравни в 35-та минута. Минчев центрира перфектно в пеналта, където Камбуров прати топката в мрежата за 1:1 след удар с глава. Гол номер 211 за нападателя в елита.

Две минути след това Жоржиньо проби и намери Секулич, който стреля в движение, но Перниш се намеси блестящо.

 

В 53-та минута Дълга топка достигна до Жоржиньо, който падна в пеналта след съприкосновение с Бандаловски. Реферът отсъди дузпа и вдигна картон на защитника. Мауридес застана зад топката, но Перниш усети нападателя и спаси удара от бялата точка.

В 65-та минута пробив на Бриджидо завърши с удар от дъгата, но над вратата.

В следващите минути отборите предложиха много битка предимно в средата на терена и чистите голови положения липсваха.

В 80-та минута Берое организира чудесна атака и възможност за гол. След добра атака Мешка размени подавания с Камбуров, който намери Бриджидо. Той центрира в пеналта, топката бе избита и попадна в Цветков. Халфът стреля веднага, но Черниаускас успя да избие с мъка в корнер.

Три минути след това бърза атака за гостите завърши с удар на Тиаго, но над вратата.

В 88-та минута дълга топката достигна до Мауридес в пеналта, но ударът на нападателя мина над вратата.


image0 (9K)