В „Завинаги“: Неизлъчвани кадри от бягството на младите Есма и Гарип, преди сватбата с Февзи

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ всички недоразумения се изчистват, но ще се затворят ли зейналите рани?

Емир е много разстроен след поредния път, в който баща му отново няма време за него. Момчето се разплаква в стаята си и отново преглежда видеото с майка си. Нейните съвети пак успяват да го успокоят, но докога ли?

В “Завинаги” Сюрея вижда Фарук да целува асистентката си

Ипек отива в болницата, за да се осведоми за състоянието на Озгюр, но най-вече да поговори с Окан. Двамата се срещат във фоайето и става ясно, че Окан вече знае от Озгюр истината за случилото се. Много му е трудно да седи срещу любимата жена, знаейки колко много се е изложил не само с признанието в любов към нея по никое време от една страна, с обидата, нанесена на приятеля му Фарук от друга, както и на Фикрет, като част от фирмата, но и с хулиганското си нахлуване в конака, удряйки наред всеки изпречил му се, за да защити честта на племенницата си. Ипек обаче е категорична, че всичко това би трябвало да го забравят и да продължат напред. Младата жена благодари на Окан, че ѝ е помогнал да открие себе си, подкрепяйки я в работата ѝ.

В “Завинаги” Сюрея вижда Фарук да целува асистентката си

Озгюр разговаря с приятелката си и иска обяснение защо тя е казала на вуйчо ѝ, че е направила опит да се самоубие. Упреква я, че се е намесила съвсем неподходящо. Малко след това момичето пише СМС на Сюрея, в който бившата асистентка обяснява, че се налага да остане още известно време в болницата, но много би искала съпругата на Фарук да я посети там.

Адем и Гюнеш все повече свикват един с друг. Той се опитва да е внимателен и определено му се получава, а тя вечно трябва да проявява разбиране за неговите проблеми. Сутринта, преди дизайнерката да тръгне за работа, Адем успява да ѝ каже, че психоложката ги вика двамата с Дилара на общ сеанс. Разбира се, че Гюнеш казва „Добре“, но минута по-късно, когато тя вече е сама в колата си, нейната свита, влюбена душичка проплаква, извиквайки сълзи в очите ѝ.

Гарип и Есма са в джипа, а султанката е нетърпелива да разбере накъде отиват. Есма е забравила, че на тази дата преди много години, в младостта, двамата се разделят, след като проливат много сълзи. Няколко пъти зрителите стават свидетели как в един проливен дъжд младият Гарип плачейки оставя Есма пред вратата на конака, след като тя му е казала, че ще се омъжва за Февзи. И толкова… Но се оказва, че тази история от онези отминали години има сърцераздирателно продължение. Кадрите отново се връщат назад. Гарип е на гарата с два куфара. Слуша трелите на едно младо семейство край себе си и излиза на перона, където вижда разплаканата Есма, скрила мъката си под отворения чадър. Есма признава на Гарип любовта си, казва му, че в нейното сърце никога няма да има друг освен него и на младока му порастват криле. Две щастливи деца бягат заедно от хорската гълчава, знаейки, че това е техният миг…

Гарип целува нежно ръката на Есма в модерния джип, косите им са бели, а главите им са преминали през всякакви бури през годините. Припомняйки онзи паметен ден на любимата си жена, възрастният вече адвокат ѝ признава, че това е бил най-щастливият ден в живота му.

Сюрея влиза в болничната стая при Озгюр. Момичето честно и открито признава грешките и заблудата си, оневинява Фарук, припомняйки си някои от случките, които са я заблудили. Сюрея също е искрена като казва, че е била бясна. Но в същото време хвали Озгюр за това, че осъзнава грешката си и накрая я съветва да се старае винаги да бъде главна героиня в собствената си приказка, а не да влиза в чужди истории, където да се налага да тълкува нечии съобщения.

Всички са строени във фирмата, липсва само Фикрет по понятни причини, в очакване на Окан, за да разберат неговото решение относно съдружието им. Той идва и много накратко изяснява, че няма как да продължат заедно и че ще предаде акциите си на Адем. Само двамата с Фарук доизясняват отношенията си навън.

Новините отвсякъде са добри, но дали те носят радост за Сюрея и за Фарук? Чуват се по телефона, но са толкова въздържани един с друг…


image0 (9K)