В елитно старозагорско училище ръководството е от … магьосници

Първият учебен ден днес започна различно за две дами от Езиковата гимназия в Стара Загора. Те се оказаха магьосници, а дали под прикритие или наяве, се опитахме да разберем от самите тях.

И двете не са случайни в екипа на ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Мисля, че е време да разкрием техните имена и постове. Първа ще споменем г-жа Теодора Николова, директор на гимназията, която в утрото на 15 септември намира изненада в кабинета си. В специално изработен плик, тя открива послание, изпратено сякаш от самата Джоан Роулинг – авторка на книгите за Хари Потър. С калиграфски шрифт Николова тържествено е поздравена от Министерството на магията, надлежно скрепено с вълшебен червен печат!

Втората дама е г-жа Петя Глътникова, педагогически съветник в училището, която по подобен тайнствен начин днес е получила своя сюрприз. Ето какво разказа тя за ЗАРАТА:

Всичко започна преди 2 години, когато наши ученици и възпитаници на Математическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора организираха турнир по Куидич на мъгълска земя, като за основата му се ползват историите, описани за Хари Потър. Много творчески поглед в състезанието за сбъднати мечти внасят и старозагорските участници. Децата страшно се запалиха по идеята, която в Америка е прегърната от голям брой млади хора, както и от техните преподаватели професори.

И така, с удоволствие и широка усмивка се връщам към днешното утро: Поздравите за нас с г-жа Николова са изработени от наши ученици, випуск 2017 г., които вече са студенти. Когато те бяха в 11 клас искаха да оставят при мен някакво писмо-изненада за своя съученичка. Намерили в интернет блога на Джоан Роулинг, където има различни шрифтове и печати от книгите за Хари Потър и взаимствали оттам. Миналата година с такива писма бяха назначени на специални постове г-жа Куличева, директор на ПМГ, и г-жа Теодора Николова. Те станаха директори на училищата “Хогуортс”, забързано, сякаш не може да спре възхищението си от учениците продължи Петя Глътникова.

magiaТази година получих и аз, не без гордост от признанието на децата каза педагожката. В моята стая ме очакваше бял балон с червен печат, символизиращ белите сови, които носят пощата, описани в книгите на Роулинг. Днес аз станах „Магистър на магията“! Към балона имаше закачено писмо със сертификат, изработен толкова прецизно, че наистина се почувствах вълшебница. Почувствах се изключително красиво, емоционално продължи съветничката (вероятно вече можем да я наречем съветничка по магии 🙂 ).

Въпреки, че посланията са шега, ние с г-жа Николова сме на седмото небе, защото те са написани толкова сърдечно, свързани са с истинска оценка не само за нашата работа с учениците, но и за присъствието ни сред тях. Прекрасен текст, мил и благороден! Благодарим ви, деца, вие също ни учите да продължаваме да мечтаем!

А Теодора Николова сподели, че реверансът към тях двете с Петя Глътникова, направен от бившите ученици на гимназията, е голям и тя винаги с радост ще посреща всички свои възпитаници в двора и в класните стаи на училището, които и на днешния 15 септември са били много.

Нашите ученици винаги се връщат, вероятно заради МАГИЯТА…

Магьосници, пригответе метлите си , защото в Стара Загора предстои Вторият междуучилищен турнир по Куидич!


image0 (9K)