В джунглите на Амазонка откриха племе, недокоснато от цивилизацията

С помощта на въздушна фотография са направени уникални снимки от сърцето на амазонската джунгла.

Там все още живеят племена, които не са докоснати от съвременната цивилизация.Открито е индианско селище, обитавано от племето Yanomamo, в което живеят около 100 души.Кръговият дизайн на снимката, както изглежда,дава информация за тяхното обитаване. Като цяло, тези общности на границата на Бразилия и Венецуела, наброяват 35 000.

Около 22 ооо от тях живеят на територията на Бразилия, а други 13 000 – на територията на Венецуела. Много от тях никога не са били в контакт с външния свят.

Индианското племе е много податливО на заболявания, които ще донесат хората от цивилизования свят. Но когато племето живее отделно и не влиза в контакт с други, такива проблеми не възникват.

Въпреки това, тази област е активно проучвана от нелегални миньори, като броят им е не по-малко от 5 000. Те са се оказали носители на болести като малария, замърсена вода и хранителни източници на живак, в резултат на което Yanomamo индианци са изправени пред сериозна криза. Правозащитници в един глас твърдят, че всичко това може да доведе до изчезването на примитивните племена.

Шаманът и активист в защита на индианците Yanomamo Дейв Копенава обобщава: „На местата, където те живеят, се развива лов и риболов. Те са ангажирани в селското стопанство. Индианските племена, недокоснати от цивилизацията,трябва да бъдат защитени от нашествия. Трябва да знаят, че те са там, в родната си джунгла. и да се зачита правото им да живеят по свой собствен начин.“

През 2008 г. е направена серия от фотографски изображения на бразилско-перуанската граница, в които ярко оцветени мъже са насочили стрелите си към самолета и тяхното поведение ясно показва, че не искат да бъдат обезпокоявани.

Превод: ЗАРАТА


image0 (9K)