В Г-7 се формира антиамерикански фронт срещу новите мита, наложени от САЩ

Избягването на търговска война сега зависи изцяло от американците, предупреди френският министър на финансите Брюно Льо Мер

[ad id=“225664″]

Европейският съюз и Канада отправиха строго предупреждение към Съединените щати за рисковете, които представляват за световната икономика наложените от администрацията на президента Доналд Тръмп мита върху вноса на стомана и алуминий, предаде „Франс прес“, цитирана от БТА.

„Французите, британците и германците бяха напрегнати“, обобщи френският министър на финансите Брюно Льо Мер след разговори с колегите си от Г-7 в Уислър, Канада. Той отбеляза, че всички са изразили пълно недоумение от американските решения.

[ad id=“263680″]

„Срещата на финансовите министри от Г-7 в Канада е по-скоро Г-6 + 1, като Съединените щати са сами срещу всички“, обобщи настроенията Льо Мер. Той подчерта, че избягването на търговска война сега зависи изцяло от американците.

[ad id=“236993″]

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин си е взел бележка за критиките срещу страната му. Той обаче казал, че въпросът трябва да бъде оставен за срещата на върха на Г-7 другата седмица в Квебек, заяви канадски източник.


image0 (9K)