В Гърция отново разрешават полетите от и до България

Гърция навлиза от днес в нов етап от разхлабване на мерките срещу коронавируса. Нашата южна съседка обяви поетапно отваряне на въздушните си граници.

Днес, утре и в петък (29 май) ще се осъществят първите планирани от и за България полети, информира БНТ.

Още няколко европейски дестинации ще бъдат отворени за въздушен транспорт с Гърция.

Щателното спазване на правилата за хигиена на ръцете, използването на защитна маска, дистанция, почистване и дезинфекция, особено там, където има „контакт“, са основното условие за защита на пътниците и служителите. Използването на маска е задължително от момента, в който пътникът влиза в летището.

На 1 юли ще могат да се приземяват международни полети на всички летища в южната ни съседка. По преценка на властите ще се извършват медицински тестове на пътници. 14-дневната карантина при влизане в страната важи до 31 май за пристигащи пътници от международни дестинации. Към този момент властите все още не са обявили официално кога ще бъде премахната карантината, но се очаква тя да бъде прекратена през юни.

От понеделник отново отвариха кафенета, барове и заведения за обществено хранене, с маси на открито. На една маса може да седят най-много 6 човека.

 

 


image0 (9K)