В Гърция масово съдят българи, Николай Иванов е един от тях

В Гърция българи масово са подсъдими за трафик на нелегални имигранти.

[ad id=“225664″]

В много от случаите нашенците са продали камион или микробус, които новите собственици не са вписали на свое име. След това някои от тях превозват с този камион или автобус нелегални имигранти. Когато в Гърция хванат подобно превозна средство, властите там привличат като обвиняеми предишните собственици, защото по документи микробусът или камионът се водят на тяхно име.

[ad id=“263680″]

За един от тези случаи разказва телевизия bTV. Преди 5 години автомонтьорът от Враца Николай Иванов продава бус, който е купен от румънци. Те не го пререгистрират като тяхна собственост. Пред години бусът е задържан в Гърция с 18 нелегални мигранти.

[ad id=“238430″]

Шофьорът е задържан, но гърците повдигат обвинение и на предишния собственик на буса. Така Николай Иванов от Враца става подсъдим в южната ни съседка за подпомагане на трафика на нелегални имигранти. На първа инстанция е осъден на 25 години затвор – тежка каторга без право на замяна. На втора инстанция получава 17 години затвор с право да се отплати – по 5 евро на ден. Сега Иванов ще обжалва пред трета инстанция. Досега семейството му е платило 15 хиляди лева за адвокати. Трябва да дадат още 7 хиляди лева за делото на трета инстанция. Писали са до всички институции в България, но им отговорили, че държавата не може да се ангажира, защото делото е от частен правен характер.

btvnovinite.bg


image0 (9K)