В Германия започва дело срещу група от български роми, съдят ги за изнасилването на 13-годишно момиче

В Германия започва делото срещу 8 български роми. Те са обвинени в изнасилването на 13-годишно момиче в югозападния град Фелберт – Северен Рейн-Вестфалия, на 21 април тази година.

[ad id=“225664″]

Ромите – на възраст от 14 до 17 години, са обвинени, че са пресрещнали момичето, което се е връщало от басейн. Те го хванали и го замъкнали в близка гора. Там го изнасилили брутално, докато не ги спряла жена, която случайно минавала наблизо.

След престъплението двама от тях избягали в България. Нашите власти обаче ги арестували и те ще бъдат съдени в Германия, но отделно. Единият от тях вече е върнат във Федералната република. Предстои там да бъде изпратен и последният изнасилвач. Той е 15-годишен. Успял да избяга в България заедно с родителите си.

[ad id=“263680″]

Германската прокуратура твърди, че съществуват убедителни доказателства срещу българските роми. Сред тях бил и видеозапис на престъплението, който бил заснет от един от тях. Ще бъдат приложени и ДНК проби, взети от жертвата, както и свидетелстките показания на жената, която е прекъснала изнасилването.

Според законодателството на Германия – това е тежък случай на сексуална злоупотреба над дете, извършен колективно от няколко лица. Предвиденото наказание спрямо непълнолетни извършители е лишаване от свобода до десет години.


image0 (9K)