В Германия е арестуван заподозреният за убийството на Вики

Има задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова, научи Нова телевизия от свои източници при разследващите. Името му е Северин Красимиров, на 21 години. БНР съобщи, че той е бил задържан късно снощи в Германия. Жители на ромската махала в Русе предоставиха на бТВ снимки, на които твърдят, че е задържаният.

[ad id=“225664″]

По неофициална информация извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Според непотвърдена информация на Нова телевизия в дома му са открити дрехи на жертвата, както и следи от кръв.

Избягал е от България на 7 октомври и се е укрил при майка си и доведения му баща в град, близо до Хамбург.

Мъжът е криминално проявен и е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти. Установено е, че той е заминал за Германия в неделя със свой приятел, след като извършил престъплението у нас.

[ad id=“263680″]

Мотивите за престъплението – най-вероятно става дума за моментна проява на агресия. Извършителят е познат на властите у нас с подобни прояви. Очаква се той да бъде екстрадиран в България от властите в Германия.

В 9 часа на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът и главният прокурор ще дадат подобна информация, съобщава „Гласове“.


image0 (9K)