В ГЕРБ притеснени от раздора при Патриотите

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов все пак се надява трите партии в ОП да спазят коалиционното споразумение

[ad id=“225664″]

ГЕРБ не скриха притеснението си от случващото се в малката управленска коалиция – тази на патриотите. Призна го шефът на ПГ на управляващата партия Цветан Цветанов.

След раздора между НФСБ и „Атака“ и поисканата оставка на Волен Сидеров, неговите 7 депутати може да поставят на карта вота на недоверие, внесен от БСП за провал в здравеопазването. Засега от партията на Сидеров мълчат. Освен това отсъстват от парламента цял ден. Никой от партията на Волен Сидеров не дойде на работа, в това число и пиарите му, съобщава Канал 3.

Все пак Цветанов се надява мнозинството да е монолитно при гласуването на вота на недоверие. „Надявам се, че всеки, когато е слагал подпис за коалиционното споразумение и под управленската програма, ще изпълни ангажимента си. Поне към момента никой не е казал, че би се оттеглил от ангажимента си към 4-годишния управленски мандат и изпълнението на управленската програма.

[ad id=“263680″]

„Убеден съм, че всяка една от партиите, които участват в коалиционното споразумение, има своя ангажимент към споразумението и към управленската програма. Има много теми, при които всеки отстоява различна теза, но различното мнение не означава по никакъв начин разпад на коалицията. Към настоящия момент няма партия, която да се отказва от ангажиментите под коалиционното споразумение и управленската програма“, заяви Цветанов.


image0 (9K)