В БСП подкрепят кадри на Симеон Сакскобургготски за служебното правителство на Румен Радев?

„Огнян Герджиков е уважаван юрист с политически опит и дотук ще спра“.

Това заяви пред „Канал 3“ лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов в отговор на въпрос – може ли да потвърди информацията, че Герджиков ще бъде назначен за премиер на служебното правителство.

„БСП не участва в създаването на кабинета и Румен Радев ще поеме тази отговорност. Това ще бъде първият му служебен кабинет и към него има големи очаквания. На първо място за подготовката на честни и прозрачни избори. На второ място за овладяване на положението в тежките зимни условия. Това служебно правителство може да прокара пътя на промяната и Румен Радев трябва да покаже своята визия чрез него“, коментира Паргов.

По думите му е нормално изборът на следващия президент да падне и върху центристи и в това няма нищо лошо.

solomon-gergana-pasi

„Гергана Паси доказа своя професионализъм като министър по европейските въпроси, но има и други дипломати с принос, които имат качества за външен министър. Възможно е и редица посланици в големи държави с добра биография да бъдат избрани“. Това коментира лидерът на БСП – София по повод информациите, че Гергана Паси може да бъде назначена за служебен министър.

По темата за тежката зимна обстановка в страната Паргов коментира, че ГЕРБ използват бедствената ситуация за предизборна агитация.

kanal3.bg


image0 (9K)