Въртиш гуми яко по малките старозагорски улици. Благодаря на хората, че ме избутаха!

В рубриката „Изпрати новина“ на ЗАРАТА получихме снимка и коментар от наш читател, които описват негова преживелица тази сутрин по заледените улички в Стара Загора.

zaledena_ulica (1) zaledena_ulica (2)

Ето какво разказа старозагорецът за нашата медия:

Трябваше да отида тази сутрин до Службата по кадастъра, която се намира зад сградата на Проектантска и ресторант „Тифани“. Влязох с колата от „Армейска“ и попаднах в добре заледен коловоз. Не знаех, че в този район има такова движение. Подкарах колата нагоре, стигнах до завоя и видях едно такси да буксува, опитах се да мина покрай него, но и моите гуми започнаха да въртят на място. Добре, че бяхме на разстояние един от друг, че задниците ни яко се въртяха неконтролируемо. Дадох назад, но колата ми поднесе и едва успях да спра на сантиметри от лост за тупане. И така… ни напред, ни назад. От улицата заприиждаха още автомобили, откъм Кадастъра се зададоха още 2 и задънихме прохода. Благодаря на 5-има мъже, които веднага слязоха от колите си, избутаха ме с доста зор нагоре и освободих пътя за преминаване.
Виждам, че е зима, студено е, снежно, заледено, но да се тръби, че улиците са изчистени и няма проблеми за придвижването, не съм съгласен.

Освен задълженията на общината и на почистващата фирма, ние къде сме?! Никой от нас не си мърда пръста да почисти някъде. За месец вече дали съм видял и 5 човека да ринат сняг или да разбиват лед по тротоарите. Нас ни няма като граждани – това е истината!


image0 (9K)