Върволици от хора за последно сбогом със Стефан Данаилов

България се прекланя за последно пред легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов. Поклонението в Народния театър започна в 11.00 ч. Хиляди колеги, приятели и почитатели на великия ни актьор чакаха на опашка, за да се простят с него.

„Стефан каза да не го жалим, защото е изживял пълнокръвно всеки момент от живота си. Има много красиви и талантливи, но той е посочен! Той е неповторимото нещо, което сме имали ние, защото го заслужаваме”, каза актрисата Татяна Лолова.

„Стефан беше истина и любов. Знам, че Бог му е отредил светло място”, каза през сълзи актьорът Стоян Алексиев.

„В последните си дни в болничната стая той ми каза: „Не плачи! Каквото и да се случи с мен, продължаваме заедно”. Поклон пред великия, непостижимия и незабравимия Стефан”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Йосиф Сърчаджиев за Стефан Данаилов: Два пъти ми спаси живота

„Има раздели, които някак не можеш да приемеш. Аз не мога да си представя, че вече го няма и затова ще го пазя и ще го помня такъв, какъвто е в сърцето ми – усмихнат и добър”, сподели актьорът Владимир Пенев.

Мастъра, както го наричат неговите студенти, ще бъде запомнен със своите над 150 роли в киното, театъра и телевизията. Изигра и ключова роля в политиката – като депутат в няколко Народни събрания и министър на културата в периода 2005 – 2009 г. Носител е на десетки престижни награди, сред които и най-високото отличие на държавата – Орден „Стара планина”.

Пророчество в първия филм на Стефан Данаилов съзря Министерството на културата

Стефан Данаилов си отиде миналата сряда, дни преди да навърши 77 години. В началото на ноември той беше приет по спешност във ВМА и поставен в медикаментозна кома, но не успя да спечели битката за живот. Актьорът ще бъде погребан във вторник в тесен семеен кръг.


image0 (9K)