Въпроси и отговори как да преминем през КПП в Стара Загора (КАРТА)

1. КЪДЕ СА РАЗПОЛОЖЕНИ ВРЕМЕННИТЕ КОНТРОЛНО-ПРОПУСКАТЕЛНИ ПУНКТОВЕ (КПП) В СТАРА ЗАГОРА?

Карта с разположение на КПП на изходите на Стара Загора

2. КАК ДА ПРЕМИНА КПП В СТАРА ЗАГОРА, ЗА ДА СТИГНА ДО ДРУГО НАСЕЛЕНО МЯСТО?

1. Ако живеете в едно, но работите в друго населено място Ви е необходимо да разполагате с Декларация по образец, която бе публикувана от Министерство на вътрешните работи. Тя се заверява от работодателя със съответните подписи и печати. С този документ преминавате временните КПП-та в Стара Загора.

2. Може да преминете временните КПП-та ако се налага да се погрижите за болен роднина и при медицински нужди – купуване на лекарства, посещение при лекар. и др. За целта трябва да Ви бъде издадена Служебна бележка от кмета или кметския наместник в селото, или от ръководителите на Административните бюра към Община Стара Загора. Информация може да получите на тел.: 042 614 630. 

3. Ако живеете в местност, която е извън регулацията на града, но работите в Стара Загора или имате нужда от  медицински грижи и лекарства за Вас или ваши близки, е необходимо да Ви бъде издадена Служебна бележка. Може да направите това в най-близкото Административно бюро в града. Например ако живеете в местността “Седми километър” служебна бележка ще ви бъде издадена в АБ “Железник”.

За местностите, които са извън регулацията на селата в общината, служебната бележка ще ви бъде издадена от кмета или кметския наместник на населеното място.

За да преминете по-бързо КПП поставете служебната бележка на видно място на предното стъкло на автомобила.

3. КАКВО ДА НАПРАВЯ АКО ЖИВЕЯ В СТАРА ЗАГОРА, НО НЯМАМ ПОСТОЯНЕН ИЛИ НАСТОЯЩ АДРЕС?

За да промените настоящия си адрес трябва да подадете заявление в Административното бюро по местоживеене. Необходимо е да предоставите един от следните документи:
  •  документ за собственост;
  •  документи за ползване на имота за жилищни нужди, включително договор за ползване на социална или интегрирана здравно-социална услуга за резидентна грижа;
  •  други документи, доказващи собствеността или ползването на имота.
За извършване на адресна регистрация се представя и писмено съгласие на собственик, когато заявителят не е собственик, чрез декларация по образец, подадена лично или с нотариална заверка на подписа.

4. КАК ДА СИ КУПЯ ЛЕКАРСТВА И ПРОДУКТИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ АКО СЪМ ОБЕЗДВИЖЕН И САМОТНОЖИВЕЕЩ?

Служители на Община Стара Загора ще ви помогнат в тази ситуация. За целта трябва да се обадите на тел.: 0885382233. Длъжностно лице ще Ви съдейства със закупуване и доставка на лекарства.

5. КАК ДА СИ ОСИГУРЯ ТОПЛА ХРАНА АКО СЪМ ВЪЗРАСТЕН И САМОТНОЖИВЕЕЩ?

На тел.: 0885363077 може да заявите доставка за следващия работен ден до посочен от Вас адрес.

6. ГРАДСКИ И МЕЖДУСЕЛИЩЕН ТРАНСПОРТ

От 22 март до второ нареждане е преустановена работата на Автогара Стара Загора. Не се движат автобусите по всички междуселищни линии, изпълнявани от „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД.

Остават активни, но се променя маршрутното разписание  на линиите на обществения транспорт, обслужващи град Стара Загора. Повече информация може да видите тук.

КАК ДА НАПРАВЯ ДАРЕНИЕ, КОЕТО ДА ПОМОГНЕ ЗА БОРБАТА С КОРОНАВИРУСА?

Ако дарението за нуждаещи се е във вид на стоки и храни – маски, защитни облекла, хляб и др. трябва да се свържете с Общинския оперативен щаб на тел.:042 614 652 за да уточните всички подробности.

Ако желаете да дарите средства може да го направите в специално откритата за целта банкова сметка:

УниКредит Булбанк АД

IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF;

КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00


image0 (9K)