Въпреки трудните условия за подготовка, младите старозагорски фехтовачи се представиха отлично

Завърши спортния календар на Българска Федерация по Фехтовка за спортната 2019/2020 година.

В град Пловдив се проведе и последното състезание. Разбира се – в условията на епидемична обстановка – при високи противоепидемични мерки, разказва Веселин Добрев, треньор на старозагорските фехтовачи.

Турнирът беше за момичета и момчета до 11 и до 13 годишна възраст.

Въпреки трудностите при подготовката, след подновяване на тренировъчния процес, фехтовачите от Стара Загора се представиха отлично.

Николета Добрева завоюва бронзово отличие при момичетата до 11 години, а Емили Лазарова се нареди сред първите осем със своето седмо място.

При момичетата до 13 години вероятно липсата на зала за подготовка попречи на Ирена Налбантова да разгърне пълния си потенциал и тя завърши на 14-о място.

След подновяването на тренировките предоставената на старозагорските състезатели спортна база в V-то ОУ се оказа недостъпна заради наложените противоепидемични мерки. Осемдесет процента от подготовката на фехтовачите се осъществи на помощното игрище на стадион „Берое“, под формата на кросове и ОФП. При спорт изискващ работа с апаратура и екипировка, това определено се отрази на формата, а и на психическата подготовка на състезателите. Поради тази причина клубът не участва и в проведеното през септември месец Държавно първенство за 15-17 години.

Към настоящия момент тренировки се провеждат на бул. “Славянски“ 45, като Добрев се надява новата зала да помогне за израстването на това поколение от талантливи фехтовачи.


image0 (9K)