Въпреки загубата Балъков остана доволен

Селекционерът на България Красимир Балъков остана доволен от видяното при загубата с 1:2 като гост на Чехия в европейска квалификация. Легендарният плеймейкър записа горчив дебют начело на “трикольорите”, но въпреки това поздрави момчетата си за показаното в Прага.

“След доброто начало на срещата ни се искаше да свърши по друг начин, но за жалост, трябва да признаем, че отборът на Чехия бе на много добро ниво. Ние направихме добри неща. Доволен съм. Нямахме обаче късмет в отделни ситуации. Момчетата дадоха всичко от себе си. Опитахме се да притежаваме топката, да търсим диагоналните пасове и да излизаме от тяхната преса, а не да чистим на посоки топката”, коментира Балъков.

“Много неща се получиха добре. Смятам, че всички от настоящите играчи имат място в състава. Видяхте, че Георги Сърмов изигра перфектен мач. Исмаил Иса даде всичко от себе си, вкара и гол. Нормално е, разбира се, да има притеснение сред младите. Нямаме време да бъдем тъжни. Трябва да по най-бързия начин да се възстановим за домакинството на Косово”, каза още селекционерът на България.


image0 (9K)