Външно министерство предупреждава за нова вирусна болест с висока смъртност

За нова болест с много висока смъртност предупреждават от българското Външно министерство – „близкоизточен респираторен синдром“.

Нов случай  е диагностициран в Сеул, Южна Корея. На 8 септември е регистриран първият случай там за последните три години. През 2015 година Южна Корея бе засегната от заболяването, като тогава имаше 38 смъртни случая, съобщава dnes.bg
Властите са декларирали, че са взели необходимите предпазни мерки и няма опасност от разпространение на вируса, съобщават от Министерството на външните ни работи.
Близкоизточният респираторен синдром е вирусна болест със смъртност от 20-46%. Тя се дължи на сравнително нов коронавирус, пренасян от камили и може да се разпространи, когато някой е в тесен контакт със заразен за продължителен период от време.

[ad id=“225664″]
MERS е твърде нова човешка болест, с много висока смъртност. Инкубационният период е от 2 до 14 дни и се характеризира с треска при температура от 38 градуса, кашлица, недостиг на въздух и диария.
Външно препоръчва на българските граждани при необходимост от актуална информация да посетят страницата на Корейския център за контрол и превенция на заболяванията.


image0 (9K)