Вълнуващо участие на учениците от VI ОУ „ Свети Никола“ в XII-я маратон „Четяща Стара Загора“

На 25 април пред книжарница „Хеликон“ в центъра на Стара Загора се проведе верижно четене, част от XII-я маратон „Четяща Стара Загора“.

Всеки, който желаеше, можеше да се включи и да прочете на глас откъс от любимата си книга. Най-малките също не бяха забравени. За тях бяха направениchetene 24.4 1_resize специални кътове за рисуване и оцветяване.

Достойно се представиха и учениците от третите, и четвъртите класове на VI ОУ „Свети Никола“. Малчуганите под вещото ръководство на г-жа Андриана Тодорова (библиотекар и педагог) в училището прочетоха гладко, изразително и увлекателно, откъси от любими детски приказки.

chetene 25.04_resizeНачало на четенето бе дадено от г-жа Тодорова. Тя прочете откъс от приказката „Спящата красавица“.
Децата поеха щафетата от своя учител и продължиха развълнувано да четат приказките на Братя Грим – “Пепеляшка“, Басните на Стоян Михайловски, приказката „Принцът жаба“, част от „Доктор Дулитъл – Езикът на животните“, „Светулката и щуреца“ и други.

Г-жа Тодорова сподели за ЗАРАТА, че възпитаниците на училището са се готвили за днешното четене в продължение на месец.

За да излъчат най-добрите четци от III-те и IV-тите класове, са се провеждали вътрешни състезание в училището под формата на викторини, решавани са логически ребуси, децата са се изправяли и пред други предизвикателства.
Надпреварата между учениците е била голяма, сподели още тя. Учениците са очаквали с голямо нетърпение четенето, на което безспорно се представиха блестящо.
Заслуга за това имат и не на последно място 13-те учители на випуск трети и четвърти клас, които съвместно с библиотеката на училището подготвиха така добре своите възпитаници.


image0 (9K)