Вълнуващи преживявания на младежки фестивал в Стара Загора (СНИМКИ)

Вълнуващи преживявания предложи на младите старозагорци фестивалът по повод 12 август – Международен ден на младежта.

Той бе организиран от Община Стара Загора и Международния младежки център.

От 18 до 20 часа в парк „Пети октомври“ се проведе младежко изложение. В него участваха 12 организации: Международен младежки център (ММЦ), Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Център за подкрепа за личностно развитие, MindHub, Скейтборд клуб Стара Загора, Център за европейски инициативи, Фондация „Дон Боско“, Туристическо Дружество „Сърнена гора“, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“, Библиотека „Родина“ , Федерация „Зелени Балкани“.

Те предложиха различни атракции, свързани с дейността им: куклени импровизации, скейт демонстрации, спускания по алпийски тролей, прабългарски облекла и обичаи, игри за логическо мислене, занимания с роботи и куп други забавления.

Прожекцията на филма „12 А“ , предоставен безвъзмездно от режисьорката Магдалена Ралчева, създател на Международния фестивал за ново европейско кино „Златната липа“, който се провежда в Стара Загора, беше предшествана от разговор със сценариста му Николай Колев. По думите му тази година му е повлияла творчески и той работи по нов филм и нов роман.

Според него, както „11 А“, така и „12 А“ са плод на една негова мечта. Той препоръча на младите хора да превръщат мечтите си в цели и да полагат усилия за тяхното материализиране. „Човек трябва да е готов, когато моментът дойде, да е работил, за да му се усмихне щастието“, сподели Николай Колев. В неговия случай късметът му се появил неочаквано в един бутик за дрехи, където случайно срещнал бъдещия продуцент на „11 А“, но той бил подготвен за един такъв шанс и се е възползвал от него по най-добрия начин.

Мотото на Международния ден на младежта за 2020 година е „Младежко участие за глобално действие“. Чрез богатата си програма в този ден, Община Стара Загора се нареди за пореден път сред активните местни власти, които насърчават възможностите за развитието на младите хора и младежките организации.


image0 (9K)