Вълнена шапка, но „Прада“, според протокола или не беше облеклото на Борисов

Вълнена шапка, но „Прада“, според протокола или не, етично или неуважително – такива въпроси си зададоха хората, проследявайки церемонията по встъпването на Румен Радев в длъжност.

Коженото манто и небрежната плетена зимна шапка на премиера Борисов на официалната церемония по встъпването на президента Румен Радев предизвика вълна от коментари.

„Бойко Борисов с шапка идиотка“, „Бойко Борисов със скиорска шапка и небръснат… егати уважението“, „Винаги облича мантото щом слезе от властта.“, „Класически дебил на лютеница“, „Човек, който има най-хубавата шапка в града и нищо под нея.“ са само част от мненията, които заваляха в социалните мрежи по време на церемонията на пл. „Александър Невски“ в неделя.

В разрез с протокола ли бе облеклото на премиера Борисов?

Всъщност в закона за държавния протокол няма описание какво облекло могат да носят първите мъже на официални церемонии. Което не означава, че не трябва да се спазва етикецията.

„Облеклото на Борисов бе по-подходящо за Витоша или за спортни дейности“, коментирта пред offnews.bg  Кристина Крънчева, международен консултант по корпоративен етикет и протокол.

„Смятам, че изборът му не беше подходящ. Става въпрос за много сериозен церемониал, за който плетената вълнена шапка е недопустима. На церемонията например присъстваше и Симеон Сакскобургготски, който бе подбрал съвсем подходяща шапка“, добави Кристина Крънчева. Същото е мнението й и за мантото на министър-председателя.

И все пак премиерът в оставка носи „Прада“. Това ще установим, ако се взрем по-внимателно в кадрите от церемонията. На шапката на Борисов е изписано логото на световния моден гигант.


image0 (9K)