Възпитаниците на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора спасяват детски живот!

Възпитаниците на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора стартираха предаването на своите дарения за УМБАЛ „Професор д-р Стоян Киркович“, като част от кампанията „Деца помагат на деца“.

Едни от първите, които предадоха събраните жълти стотинки, са учениците от 11Б и 8Б клас, 8Г клас също активно се включи в кампанията „Деца помагат на деца“, съобщават от Езиковата гимназия.

Апелът е всички ученици в училището да участват в благородната инициатива, столица на която за 2018 година е нашият град Стара Загора. От гимназията отправят своите специални благодарности на възпитаника на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ д-р Калоян Георгиев.

В Стара Загора касички за събиране на средства в акцията „Жълти стотинки“ има постоянно в Медицинския факултет на Тракийски университет, където студентите изразиха готовност да се включат в инициативата, както и в книжарниците „Макси Микс”.

Следващото организирано предаване на даренията ще бъде на 6 декември – Деня на Свети Николай Чудотворец.

Те могат да бъдат превеждани по всяко време и директно по сметката на Сдружение „Съзидание 2012” в

Банка ДСК, IBAN BG50STSA93000014652592, BIC STSABGSF.

Със събраните средства през цялата 2018 г. ще бъде закупено необходимото оборудване за Клиниката по неонатология и Клиниката по Детска хирургия в УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович”.

Първите два съвременни интензивни кувьоза вече бяха доставени и спасяват детски живот.

Остава да се закупят два комплекта тръби за апаратите за изкуствена вентилация за Клиниката по неонатология, а в Детска хирургия имат спешна нужда от преносим ехограф с трансдюсер за интраоперативна ехография на коремни органи, съвременен кувьоз и перфузор, какъвто липсва за нуждите на оперираните бебета.

Деца дариха кувьози на Клиниката по неонатология в Стара Загора с акция „Жълти стотинки“


image0 (9K)