Във „Факултета“ става страшно

Положението в столичния ромски квартал „Факултета“ продължава да се сложно. По-рано днес в района се събраха големи тумби, които на талази влизаха в магазина в квартала.

Не се спазваха никакви противоепидемиологични мерки – хората стоят близо един до друг и малка част от тях са с предпазни средства. От началото на „спонтанния“ протест се забеляза, че с всяка изминала минута се появяват все повече и повече жители на квартала.

Късно снощи се появи информация, че в ромските квартали на София – „Факултета“ и „Филиповци“ плашат с бунт, заради карантината, която бе наложена в районите.

Още в четвъртък вечерта силовият министър Младен Маринов обяви, че в кварталите има засилено полицейско присъствие. По-рано днес по време на брифинга на Националния оперативен щаб стана ясно, че общият брой на заразените у нас вече е 825.  Там шефът на ВМА ген. Мутафчийски призна, че голяма част от тежко болните са именно от ромските махали.

По време на брифинга се разбра и че ужасът там е голям, а 50% от тестваните са дали положителни проби. Оказа се, че от 20 направени теста 10 са положителни.


image0 (9K)