Вчера трима старозагорци са дали пари на свой „роднина“ или „познат“. Странна измама!

Невероятно, но най-малко трима души вчера в Стара Загора, са приели на доверие думите на измамник, че им е „роднина“, или „познат“, когото са позабравили и са му връчили стотици лева доброволно. Вярно, че днес едва вли познаваме целите си родове и най-младите им членове, пръснати из страната и света, ама чак пък такова „доверие“ и щедрост?!

[ad id=“263680″]

На 07 декември във Второ РУ – Стара Загора са се явили 83 годишен мъж и 81 годишна жена, които са заявили, че са пострадали от измама. При проведена беседа е установено, че същия ден около 09:30 ч., след като са били въведени в заблуждение от непознат мъж, представил се за техен близък, са му предоставили сумата от 650 лв.

Пак във Второ РУ и 66-годишен мъж заявил, че е пострадал от измама. При проведената беседа е установено, че същия ден непознат мъж го е въвел в заблуждение, като се представил за негов познат и му е поискал сумата от 200 лв., която била изтеглена преди това от потърпевшия. След като дал парите, мъжът разбрал, че е измамен.

[ad id=“225664″]

Образувано е досъдебно производство и по двата случая за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

Бъдете по-внимателни! Вероятността роднина, или познат, когото не сте виждали от десетилетия, да дойде да ви иска пари за каквото и да било, е минимална. Да не говорим, че ако наистина не се е сещал за вас толкова време, дори да ви е роднина, едва ли трябва да го спонсорирате.

 


image0 (9K)