Вчера в Стара Загора заловиха трима иманяри – жена и двама мъже

Вчера в Стара Загора заловиха трима иманяри – жена и двама мъже. Иззети са 9 римски монети, римски пръстен, старинна апликация от бял метал, 1 бр. старинна украса от бял метал,3 медни предмета (части от антични съдове) и 3 металдетектора

На 03.12.2019 г. от служители на ГДНП, гр. София, и сектор “Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с незаконно проучване на местности, регистрирани като паметници на културата, и предмети, представляващи културно-историческа ценност. Около 17,30 ч. на същата дата, в гр. Стара Загора, кв. „Железник“, е спрян за проверка л.а. „Дайхатсу“, управляван от 41-годишна жена и пътуващи в автомобила двама мъже, на 43 и на 46 години, всички от гр. Стара Загора. При извършените на място процесуално-следствени действия са намерени и иззети 9 римски монети, римски пръстен, старинна апликация от бял метал и 3 металдетектора, а при извършени претърсвания на две жилища в гр. Стара Загора, обитавани от лицата, са намерени и иззети: 1 бр. старинна украса от бял метал и 3 медни предмета (части от антични съдове).
В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6 от НК и е уведомена Окръжна прокуратура – Стара Загора. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.


image0 (9K)