Вчера при акция на полицията в Стара Загора са задържани 8 за разпространение на наркотици

Вчера при акция на полицията в Стара Загора са задържани 8 за разпространение на наркотици – шестима на възраст между 17 и 36 г., 26-годишна от Асеновград и 56 г. от Стара Загора

На 14.05.2019 г. в гр. Стара Загора от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с държане и разпространение на наркотици, при която след закупуване на наркотични вещества са задържани шест лица на възраст между 17 и 36 г. от гр. Стара Загора и 26-годишна жена от гр. Асеновград. При последвалия личен обиск на лицата, в две от тях са намерени 4 полиетиленови пликчета, съдържащи синтетично наркотично вещество – метамфетамин.

В хода на операцията е задържан и мъж на 56 г. от гр. Стара Загора. При извършения личен обиск у него са открити 13 полиетиленови пликчета, съдържащи метамфетамин и полиетиленово топче, съдържащо около 2 гр. марихуана.

Извършено е претърсване в дома на мъжа, при което са намерени и иззети още 20 гр. метамфетамин и 18 полиетиленови пликчета, съдържащи същото наркотично вещество.

Лицата са задържани за срок до 24 часа. Образувани са три бързи производства за престъпления по чл.354а от НК. Работата по случая продължава.


image0 (9K)