Вчера неправоспособен шофьор се блъсна в патрулка в Стара Загора

Вчера неправоспособен шофьор се блъсна в патрулка в Стара Загора, след като преди това при опит на полицейски екип да го спре, не се е подчинил

На 29.04.2019 г., около 21:30 ч., в гр. Стара Загора, по ул. „Хр. Морфова“, се е движил л.а. „БМВ“, управляван от 28-годишен мъж, неправоспособен водач на МПС. На кръстовището с бул. „Крайречен“ полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е подал сигнал за спиране на автомобила, но водачът не се подчинил и продължил движението. Малко по-късно, на кръстовището на ул. „Хр. Морфова“ с ул. „Д. Подвързачев“, същият не спазил указанията на пътен знак „Б1“, при което е настъпило ПТП с патрулен автомобил „Опел Астра“ на ОДМВР – Стара Загора. В резултат на удара няма пострадали лица. Нанесени са материални щети по двата автомобила.

Водачът на л.а. БМВ“ е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, които са отчели концентрация от 0.66 промила алкохол в издишания въздух и положителен резултат за канабис.

В сектор Пътна полиция при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343, ал.1, буква „а“, във връзка с чл.342, ал.1, предл. трето от НК и по чл.343б, ал.3 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


image0 (9K)