Второ ОУ „П.Р.Славейков“ връчва наградите от Национален конкурс

Второ основно училище „П.Р.Славейков“ със съдействието на Община Стара Загора за втора година организира Национален ученически конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“.

Конкурсът бе обявен през месец октомври миналата година в 4 категории: есе и стихотворение, фотография, рисунки, компютърна презентация и в 4 възрастови групи: ученици 1-4, 5-6,8-10 и 11-12 класове.

Общо 1088 материала постъпиха за участие в конкурса – на ученици от 24 области в България и от 103 населени места. За първи път във второто издание на конкурса участват ученици от българското училище в чужбина – училище „Иван Вазов“ в Париж, Франция.

В категорията „есе и стихотворение“ се конкурират 208 литературни творби, в категорията „фотография“- 86 фотоса, в категория „рисунки“ – 717 творби и в категория „компютърна
презентация“ – 77 разработки.

Компетентното жури отсъди общо 96 награди в 4-те категории, които ще бъдат връчени на 28 февруари в 14,30 ч. в залата на РБ “Захарий Княжески“.

И тази година в журито участваха изявени творци, преподаватели и общественици от Стара Загора. В категорията „есе и стихотворение“ в журито бяха поетът Таньо Клисуров, проф-Таня Борисова от Тракийски университет и Иван Желязков, старши инспектор по български език в РУО-Стара Загора.

В категорията „рисунки“ жури бяха проф. Марин Добрев, директор на Художествена галерия Стара Загора и художниците Димо Генов и Владо Дончевски. В категорията презентация“ жури бяха проф.Галя Кожухарова, ръководител на ДИПКУ, Снежана Маринова – специалист в РБ“Захарий Княжески“ и Райчо Гънчев-основател на Прабългарска школа за оцеляване „Бага Тур“.

В категорията „фотография“ жури бяха Божидар Дуков, Жейна Желева и Емил Енчев.

Специални награди ще получат отличени участници: от Омбудсмана на Стара Загора, от „Ротари клуб“, от Зонта клуб, от Регионален исторически музей, от Регионална библиотека „Захарий Княжески“, от управителя на „Темида арт“ – нотариус Антония Коева.  Специални награди ще връчат и Общественият съвет при II ОУ „П.Р.Славейков“, Училищното настоятелство, Ученическият съвет, Дукс фото, фирма „Никон“ и др.


image0 (9K)