Второ обвинение срещу акушерката Емилия Ковачева за бой над друго дете

Адвокатът на акушерката обяви, че съдът работи незаконно.

Прокуратурата повдигна още едно обвинение за побой на бебе на акушерката Емилия Ковачева, която вече е подсъдима в опит за убийство на новородено, съобщава БНТ. Преди два дни е започнало досъдебно производство срещу нея в Софийска районна прокуратура. Това стана ясно днес по време на съдебното заседание срещу акушерката, пребила бебе в болницата „София мед“ преди около година. Побоят беше заснет от охранителните камери на лечебното заведение и именно те са заснели още няколко случая на нечовешко отношение към новородени от страна на акушерката.
Тази сутрин защитата на Ковачева поиска смяна на съдебния състав. Адвокатът на акушерката обяви, че съдът работи незаконно.
По време на заседанието стана ясно, че Ковачева е привлечена като обвиняема от прокуратурата с обвинение за побой и над друго бебе.
Когато разследващите преглеждали записите от охранителните камери в болницата, се натъкнали и на други случаи, в които акушерката Емилия Ковачева упражнявала насилие над новородени. Преди месеци, беше съобщено, че се подозира за още 3-4 деца, върху които е упражнено насилие, но прокуратурата засега е събрала доказателства само за още едно.


image0 (9K)