За втори път в Стара Загора състезание по български език

За втори път на 20.02.2020 г. от 13.00 часа в Шесто основно училище „Свети Никола“ в Стара Загора ще се проведе училищен кръг на състезанието „Българският език е лесен и интересен“.

Инициативата е на училището и е под патронажа на кмета на Община Стара Загора.

Основната задача е подкрепата на обучението по български език за подпомагане и повишаване езиковите компетентности на учениците, развиването на интереси, потребности и нагласи, свързани с усвояване на понятия и нови думи, изграждане на умения за представяне пред публика и мотивация за самостоятелно учене. Цели да бъде в помощ на учителите при подготовка на учениците за явяване на национално външно оценяване.

В състезанието участват ученици от IV до VII клас. Те са разделени в две възрастови групи – IV клас и V – VII клас. Участниците спелуват (произнасят по букви) думи, които имат особености в правописа и изговора.

В още осем училища от градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Гълъбово и Николаево ще се проведат такива състезания в седмицата между 17 и 21 февруари.

Финалът на състезанието по български език в Стара Загора (СНИМКИ) 2019

Всяко училище ще излъчи по двама победители (по един за всяка възрастова група), които ще мерят сили в предстоящия областен кръг. Той ще се проведе в навечерието 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.


image0 (9K)