Втора победа за волейболистите ни

Българските волейболисти записаха втора последователна победа в квалификационния турнир в израелския град Хадера, като след успеха с 3:1 над състава на Австрия вчера, днес бе сломен и отборът на домакините с 3:0 (27:25, 25:16, 25:22).

„Лъвовете“ започнаха разконцентрирано срещата, като действията им позволиха на Израел да стои близо в резултата в началните моменти. Все пак към средата на първия гейм нашите се откъснаха с две-три точки в резултата и изглеждаше, че всичко ще приключи без особени проблеми. Нови колебания в нашето поле обаче доведоха нещата до 24:24 точки и за момент домакините прозряха шанс да измъкнат тази първа част. За щастие във най-важния момент българите се справиха и след 27:25 затвориха гейма.

Неубедителните действия на България се пренесоха и във втората част, което позволи на Израел да дръпне с 6:2 точки. Постепенно обаче нашите се стабилизираха и изравниха при 8:8. Решителното откъсване за нашия тим дойде след серия от добри начални удари на Скримов, които доведоха резултата до 20:14. До края българите увеличаха още малко разликата и след 25:16 удвоиха преднината в геймовете.

За съжаление в началото на третата част „лъвовете“ отново допуснаха отпускане, което вдъхна самочувствие на израелците. Няколко добри сервиса на Иво Давид позволиха на домакините да се откъснат в резултата. Така през почти целия гейм родните национали бяха догонващи, но в заключителните моменти на гейма отново сервиса на Скримов изигра ключова роля, позволявайки на нашите да спечелят пет поредни точки, което им даде три поредни мачбола при 24:21. Грешка от сервис на Израел означаваше гейм, сет и мач за българския тим и втори пореден успех в групата.

Най-резултатен за успеха стана капитана Цветан Соколов с 15 точки (1 ас, 3 блокади). Мартин Атанасов приключи с 14 пункта (2 аса), а Тодор Скримов добави 13 (3 аса).

За домакините най-полезни бяха Иво Давид и Тамир Херешко, които завършиха с по 13 точаки.

В утрешния ден нашите почиват, а в събота и неделя им предстоят нови два двубоя срещу тези съперници, като мачът срещу Австрия е в събота от 20.55 часа, докато втората среща с домакина Израел е в неделя от 19.55 часа.

И двата двубоя ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!!!

Източник – БНТ


image0 (9K)