Втора загуба за баскетболистите на Берое в Балканската лига

Баскетболистите на Берое записаха втора поредна загуба в Балканската лига. В среща от група А на надпреварата „зелено-белите“ отстъпиха със 72:82 на македонския Куманово 2009. Така старозагорци остават на второ място в групата с три победи и две поражения. Днешният им съперник пък е убедителен лидер с четири победи от четири срещи.

Най-резултатен за Берое в Македония тази вечер бе Шейн Гибсън с 19 точки. Още 17 добави Аарън Джоунс, който се отчете и с 8 борби.

Берое спечели само една от четирите части на двубоя в Куманово – втората с 19:17. На полувремето пък предимството на домакините бе едва една точка – 33:32.

Въпреки че не успяваха да поведат в резултата след почивката „зелено-белите“ бяха абсолютно равностойни на своя съперник до средата на последната четвърт. Едва там тимът на Куманово 2009 успя да вземе по-сериозен аванс от 10 точки, който не изпусна и до края.

Следващият двубой на Берое в турнира е у дома на 6 декември. Съперник е тимът на КК Кожув като старозагорци ще преследват задължителна победа, за да останат в битката за класиране в следващата фаза.

Още тази събота пък „зелено-белите“ ще подновят и битката във вътрешното първенство. В предишният кръг на шампионата в НБЛ Берое почива заради нечетния брой отбори в шампионата. На 19 ноември обаче старозагорци приемат Рилски спортист в дербито на 6-и кръг на шампионата.


image0 (9K)