Всяка вечер накисвайте бадеми, пийте водата сутрин, изяжте ги и очаквайте бързи промени в тялото ви

Освен всички останали причини, суровите бадеми са много по-вкусни, когато са изкиснати. Това всъщност важи и за останалите ядки (орехи, лешници, кайсиеви ядки, кашу) и сушени плодове.

[ad id=“225664″]

Бадемите са богати на протеини, фибри и омега-3 и 6-мастни киселини. Те са една от суровите ядки, приемани за здравословни, но може да се окаже изненадващо, че е полезно да ги накисваме във вода преди употреба. Дори може да се каже, че са най-полезни, когато са покълнали. Накисването на бадемите увеличава хранителните вещества и витамини, които телата ни приемат чрез храната. Лесен начин за възползване от тази ядка.

ХРАНОСМИЛАНЕ

Бадемите съдържат ензимни инхибитори в кафявата си обвивка, които се свързват с храносмилателните ензими, блокират ги и спират действието им. Това е естествена защита на ядката до срещата й с подходящите нива на слънчева светлина и влага, осигуряващи покълването й. Тъй като бадемите не освобождават ензимите си преди да се спазят посочените условия, яденето им без премахването на инхибиторите, ограничава хранителните вещества, които тялото може да приеме и ги прави трудносмилаеми. След накисването им се осигурява влага, която премахва обвивката им и освобождава ензимите. Този процес работи при повечето ядки и семена.

[ad id=“263680″]

КОНСИСТЕНЦИЯ

Накисването на бадемите променя и консистенцията им и ги прави по-лесни за сдъвкване. Стават по-меки, тъй като поглъщат водата. Това може да се окаже полезно за децата и възрастните, на които се случва да имат затруднения със сдъвкването на храната. Меките бадеми са по-лесни за храносмилане и обработване преди консумиране, включително при приготвянето на салати, сладкиши и десерти.

НАКИСВАНЕ

Суровите бадеми се накисват във вода от 8 до 12 часа в порцеланова или стъклена чиния или чаша. За 1/2 ч.ч. бадеми се слага 2 ч.ч. вода. След накисването водата се излива и бадемите се измиват. Могат да се съхраняват и в хладилник до седмица след като са накиснати в стъклено бурканче или плик за съхранение на храна, в противен случай мухлясват.

[ad id=“236993″]

ПОКЪЛВАНЕ

След накисването могат да се оставят се да покълнат за около 12 часа, като се държат леко влажни и периодично се разбъркват. Кълновете са много малки. Ядката трябва да се разтвори, за да се видят ясно. Покълването на бадемите е единственият начин за освобождаване на лиапазата, храносмилателен ензим участващ в разграждането на мазнините.

Ето само някои от ПОЛЗИТЕ, ако ядете БАДЕМИ всеки ден:

Защитете сърцето си:  Ако накиснете 4 бадемa за една нощ и ги ядете на сутринта, това ще ви помогне да защитите сърцето си. Калият и протеините, които съдържат бадеми, ще направят чудеса за тялото ви.

Увеличете енергията си:  Бадемите са невероятен източник на енергия, който трябва да имате, ако страдате от липса на енергия. Ще се почувствате свежи и пълни с енергия, като ядете няколко бадема на ден.

[ad id=“236999″]

Понижете холестерола:  Витамин Е, който съдържат, ви помага да поддържате нивата на холестерола в кръвта, като предотвратявате артериалните проблеми.

Подобрете здравето на мозъка:  Хранителните вещества, които се намират в бадемите като L-карнитин и рибофлавин, повишават мозъчната активност, като се избягват когнитивните заболявания.

Укрепвайте костите си:  Голямото количество калций също прави чудеса за костите ви, като ви предпазва от фрактури и проблеми като цяло.

Кръвното налягане:  Както казахме, бадемите ви помагат да регулирате нивата на холестерола в кръвта си, така че те са много добри за тези, които имат високо кръвно налягане.

Предотвратяване на рака на дебелото черво:  Едно от най-добрите предимства на бадемите е, че те помагат да предотвратите образуването на ракови клетки, свързани с рак на дебелото черво.

Ето как да подготвим бадемите: Трябва да купите сурови бадеми и да ги сложите в чаша вода. Уверете се, че те са добре накиснати. Изпийте водата сутринта и изяжте бадемите.

Ще забележите големите им предимства бързо!


image0 (9K)