Съдия от ВСС: Не виждам особена разлика между продажбата на Нова тв и ЧЕЗ

„Обикновено на правителствата се дават по 100 дни, а на съдебната власт досега не се е давало толкова. В рамките на тези 100 дни основният кадрови орган на съдебната власт се справя достатъчно добре както с текущите задачи, така и с по-сложните.“ Това каза в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 представляващият ВСС Боян Магдалинчев.

[ad id=“225664″]

По думите му няма напрежение между Лозан Панов и ВСС. „Напрежението между Лозан Панов и ВСС се тълкува може би от решение на ВСС, преди да се пристъпи към избора на Светла Димитрова за заместник-председател на ВКС и ръководител на Гражданската колегия, преди да се гласува оставката на Красимир Влахов. Дебатът се разрази при разискването на неговата оставка, когато Лозан Панов поиска неговото освобождаване. Имаше сериозна полемика. Тогава предложението не се прие. Нормално и колегиално е председател и заместник-председател да се разберат помежду си. Остана се с впечатлението, че става въпрос за лични отношения“, добави Магдалинчев.

[ad id=“238430″]

Според него е право на Красимир Влахов да не говори. „Следващият път, когато той си подаде оставка и ние гласувахме паралелно и неговата оставка и избора на Светла Димитрова, решихме, че оставката е личен акт, както наскоро имаше такова решение на Конституционния съд“, заяви Магдалинчев.

[ad id=“263680″]

Боян Магдалинчев коментира и темите за продажбата на ЧЕЗ на Гинка Върбакова и на Нова телевизия на Петр Келнер.

„Не виждам голяма разлика между едното и другото. В единия и другия случай се засяга обществен интерес. Трябва да се извърши много сериозно проучване по линия на службите, на специализираните регулаторни органи, да се проверят финансовите средства – капитал, произход, да не са фиктивни дружества и купувачи. Надявам се службите да си свършат добре работата“, посочи Магдалинчев.


image0 (9K)