Все пак ще има „Царица Роза“. Изборът ще е онлайн

За първи път в историята на Празника на розата казанлъшката Царица на цветята ще бъде избирана онлайн. Това съобщи кметът на общината Галина Стоянова, след трудното, но единодушно със своите колеги от Карлово и Павел баня решение Фестивалът в Долината да бъде отменен, заради борбата с разпространението на covid-19.

Коронясването на новата Царица Роза също ще се случи в интернет, като тазгодишното нетрадиционно реализиране и на двете събития все още е на работен етап.

Всяка година в конкурса за най-красива казанлъчанка участват само абитуриентки от местните училища, като подробности за онлайн избора на царица, Община Казанлък ще представи допълнително. Кметът Галина Стоянова само съобщи, че се обмисля да се даде възможност на претендентките за короната да участват със собствено промо видео. „Така или иначе предвидените от нас събития за Празника на розата ще преминат, съгласно всички мерки за безопасност в ситуацията на новия вирус”, заяви градоначалникът.

Галина Стоянова подчерта, че предвид отменения Празник на розата Община Казанлък се е разплатила с всички туроператорски агенции, като е върнала до стотинка средствата от предварително продадените билети.

Градоначалникът обърна внимание, че през последните осем години, Празникът на розата се организира единствено със средства от дарения от местни фирми и нито лев от бюджета на Общината. Предвид тазгодишната отмяна на фестивала, Стоянова уточни, че казанлъшкият бизнес не е нужно да дарява за Празника на розата, макар че провеждането на конкурса и коронясването на Царица роза ще се състоят под нова форма. В този ред на мисли кметът изрази благодарност към местните предприятия, че направиха значителни дарения в подкрепа на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” и гражданите за справяне с вируса.


image0 (9K)