Всеки работещ студент във Великобритания ще плаща редовни данъци

Това стана ясно, след  промени в системата, приети преди време от правителството. Най-голямо ще е предизвикателството за студентите и учащите.

[ad id=“225664″]

Сегашната система на Обединеното кралство им позволяваше да се трудят без да плащат данък, като по този начин печелеха повече. Студентите, които обмислят да работят като бармани, сервитьори, чистачи или събирачи на плодове, ще плащат данък като редовни служители, предупредиха от счетоводната компания Blick Rothenberg пред английското издание „Гардиън”, предаде Монитор.

[ad id=“263680″]

Тези промени ще засегнат работещите студенти, които взимат  повече от 987 евро на месец. Ако пък получават по повече от 162 евро на седмица, ще трябва да откъснат от джоба си допълнителни пари за осигуровки. Въпреки че повечето местни студенти получават по-малко от долната граница, от която започват да се приспадат данъци (приблизително 12 хил. евро за година), промените важат и ще са предизвикателство за тези, които не са запознати с тях.

Друг интересен момент е, че размерът на заплатата зависи от това в коя част на страната се намира даден човек. За младежите на възраст между 18-20 години минималната работна заплата е 5.90 евро на час, докато при тези от 21 до 24 години тя е 7,38 евро. В югоизточната част на страна обаче предлаганите суми са значително по-високи. Работещите като бармани в Централен Лондон например получават по 8 евро на час в по-скромните и малки заведения. Супермаркетите, от друга страна, плащат между 7 и 8 евро на час на новоназначените, които подреждат рафтовете, се уточнява в публикацията на „Гардиън”.
Монитор


image0 (9K)