Връщат за преработване последния вариант на проектозакона за хората с увреждания

Представители на организациите на протестиращите майки на деца с увреждания и омбудсманът Мая Манолова отправиха критики към последния вариант на проекта, предоставен им от екипа на социалното министерство

Последният вариант на проектозакона за хората с увреждания ще бъде оттеглен за преработване. Това беше обявено след заседание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, съобщи БНР.

Представители на организациите на протестиращите майки на деца с увреждания и омбудсманът Мая Манолова отправиха критики към последния вариант на проекта, предоставен им от екипа на социалното министерство.

[ad id=“225664″]

По-рано Националният съвет за интеграция на хората с увреждания разисква проектозакона, чието обществено обсъждане приключи преди дни. Една от протестиращите майки на деца с увреждания Вера Иванова каза за БНР:

„Ние сме поканени като наблюдатели, нямаме право на глас, ние сме никои, ние, майките просто не трябва да съществуваме. Доколкото имаме информация, много голяма част от предложенията за реформа е излязла от закона, от нещата, които биха били малко по-добри за хората с увреждания. Толкова пъти, по такъв начин ни лъгаха, че в крайна сметка си направиха каквото искат. Всъщност реформа няма, а може би някой малко по-високи интеграционни и нищо повече. Прехвърляне на закони във вид, че нещо се прави, но реално няма нищо“.


image0 (9K)