Време за постигане на висша мъдрост

Луната е в знак Овен до 04:29ч на 10 август

Този период се определя за човек като време на целеустременост и оптимизъм. Хората са обладани от дух на енергичност, ентусиазъм, действията се основават повече на порива, отколкото на разума. Необходимо е да се засили самоконтрола, чувството за хумор и самоиронията. Получената енергия силно изостря емоциите. Нашите чувства през този период лесно се нараняват. В дните, когато Луната е в знак Овен, раздразнителността, избухливостта и дори агресивността се увеличават.

С родителите си, ако общувате, спазвайте психологическа дистанция. Докато Луната е в Овен, зетьове и тъщи не се долюбват много и отношенията им стават подобни на тези в анекдотите. Снахите и свекървите си съперничат във всичко.

Уязвима е главата и мозъка. Зачестяват инсултите, главоболията. Да се избягва всякакво напрежение. Очите да не се напрягат и да се сведе до минимум работата с компютър, четенето и гледането на телевизия.

Доминиращ 20 лунен ден до 23:36ч на 9 август (от 23:14ч на 8 август)

Ден за алхимия на духа. Време за постигане на висша мъдрост, за вътрешно творческо преображение. Ден подходящ за размишления, в който можете да вземете важни решения. В 20-ия лунен ден трябва да погледнете на живота си от високо. Започвате да осъзнавате, кога сте постъпили неправилно и какви стъпки наистина са ви донесли огромни ползи. Вашата основна задача е да разберете, че всички събития в живота се случват с някаква цел. Също така всичко наоколо е тясно свързано с невидими нишки.

Следете за своите мисли, думи и постъпки. Всички разногласия в този ден водят до сериозни конфликти. В тази връзка опитайте се да не се карате със своите близки. Поради взаимовръзките в света, всичко се случва като в една верижна реакция. Всяка неправилно казана дума в 20 лунен ден може да причини много нежелани последици в бъдеще. Добре е да се правят признания – това може да бъде признание в любов или признание за вина. Няма значение. Главното е да сте искрени.

Всички ваши действия трябва да са внимателно обмислени. Направете това, което обстоятелствата изискват.

Добър период за възстановяване на семейната хармония. Всички разговори и изясняване на отношения, които сте отлагали досега, могат да се осъществят, но сцена на ревност и неразбирателство могат да станат повод за разрив в личните ви отношения. Хората, които са най-близко до вас, отразяват вашата собствена личност, така, че не бързайте да ги съдите и обвинявате.

Днес могат да се случат интересни събития, да изпитате нови емоции и усещания. Ако в двадесетия лунен ден срещнете нов познат, общуването ви може да се превърне в нещо повече.
Освен това е възможно този човек да стане най-добрият ви приятел.

Любовните и интимни отношения трябва да бъдат спокойни. Важното е на двамата партньори да им е приятно и да се чувстват комфортно един с друг.

Тъй като Луната сега намалява, всичко в природата става по-бавно, по-малко активно. Това важи за човешкото поведение. Процесите в организма не се извършват толкова бързо, колкото през първата половина на месеца. На физиологично ниво става изчистването му. Уязвим е стомаха, затова е полезно гладуването. Водата притежава в този момент целeбни свойства.
Полезни са хладни обливания, контрастен душ.

Подстрижката стимулира оптимизма. Ако не ви е време за фризьор, подрежете бретона си или милиметър от някой кичур.

Следва 21 лунен ден от 23:36ч на 9 август до 00:00ч на 11 август

22 слънчев ден – Денят благоприятства създаването на нови контакти и освобождаването от всичко ненужно. Необходимо е да се освобождавате от всякакви зависимости. Старайте се да стоите по-малко време в къщи. Бъдете повече време сред хората навън. Денят е добър за всевъзможни контакти – нови връзки и запознанства (дори и мимолетни), приятелски срещи.

 


image0 (9K)