Времето на 29 юли: Разкъсана облачност, възможни са градушки

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – по-ниско от средното за юли.

[ad id=“225664″]

Преди обяд облачността ще е разкъсана, на места – намаляваща до слънчево. В следобедните часове и до полунощ отново ще има краткотрайни, в отделни райони – интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, в София – около 28 градуса.

По Черноморието ще има превалявания от дъжд, след обяд и до полунощ, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, от север-североизток. Максималните температури ще са 28-29 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

[ad id=“263680″]

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 16 градуса.

И през последните дни на месеца на места, главно след обяд и до полунощ, ще има краткотрайни, в отделни райони – интензивни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Вероятността за значителни количества намалява, но все пак на изолирани места са възможни такива.

[ad id=“236993″]

Преди обяд ще има и слънчеви часове. Температурите ще останат малко по-ниски от обичайните за периода – преобладаващите максимални ще са между 27 и 32 градуса.


image0 (9K)