Временна забрана за движение на тежкотоварни автомобили по пътя с.Енина – с.Горно Изворово

Със Заповед на Кмета на Община Казанлък за времето от днес до 14.07.2020 г. в участък на общински път от с.Енина до с.Горно Изворово се въвежда временна забрана за преминаване на автомобили над 12т.

Ограничението важи за моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона: от категория N3 /чл.149, ал.1, т.3, буква „в“ от ЗДвП/ и ремаркета, включително полуремаркета от категория О4 – пътни превозни средства с технически допустима максимална маса над 10 тона /чл.149, ал.1, т.5, буква „г“ от ЗДвП/ на участък от общински път SZR1064 от с. Енина до с.Горно Изворово. Забраната се въвежда след решение на Комисията по безопасност на движението по пътищата в Община Казанлък.

Пътят с.Енина – с.Г.Изворово е построен преди 1980г. До настоящия момент не е извършван основен ремонт, което е довело до силно влошаване на пътната настилка и основата под нея. Предприетите незабавни действия от Община Казанлък, като собственик на пътя, за ограничаване на натовареността на движението в посочения участък целят запазване на пътя до момента на отремонтирането му и възстановяване нормалните му технически и експлоатационни характеристики. В противен случай е налице реална опасност от пълно компрометиране на пътя и увреждането му до степен, която да затрудни изобщо транспортния достъп до селата Долно и Горно Изворово.


image0 (9K)