Временната комисия взе решение за имунитета на Марешки

Временната парламентарна комисия взе решение за имунитета на Веселин Марешки.
Така наказателното дело от общ характер, което е заведено срещу лидера на „Воля“, може да бъде продължено, съобщи пред журналисти председателят на Временната комисия Християн Митев от „Обединени патриоти“, цитиран от „Фокус“.

„Удовлетворяваме искането на главния прокурор. Не мога да ви кажа защо Веселин Марешки не беше на заседанието. Да беше дошъл, заседанието беше обявено. Решението беше взето със 7 гласа „за“, и 2 „против“. Против бяха колегите от „Воля“, всички останали членове на комисията гласуваха „за“, обясни Митев.

Ще бъде изготвен доклад, който ще бъде внесен в деловодството и оттам нататък председателят на Народното събрание ще реши кога да влезе в пленарна зала.

В края на април главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемането на имунитета на Веселин Марешки във връзка с наказателно производство, образувано по внесен в съда обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна.

Бизнесменът- депутат е подсъдим по две обвинения. Първото е за изнудване на наемател на пицария във Варна, при което според прокуратурата е действал заедно с Красимира Колева. А второто е за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.

Марешки заяви, че ще се откаже от имунитета си, но само след като бъде изслушан от парламентарна комисия.

Източник: dir.bg


image0 (9K)