Волен Сидеров: Искаме промяна на учебниците по история и вероучение в училище

„Обединени патриоти“ настояват за промяна на учебниците по история и въвеждане на вероучение в училище“, заяви председателят на ПГ на ОП, Волен Сидеров в декларация по повод Деня на народните будители.
„Ние, патриотите, смятаме, че играем такава роля, ако не будителска, то поне стимулираща роля“, допълни той.

[ad id=“225664″]

Волен Сидеров апелира за учебници на истинската история, за да се възпитат децата с величието на българските будители. Той бе категоричен, че в учебниците трябва да се признае истинската история на България.

„Тогава българските ученици ще израснат с друго самочувствие, а няма да са смачкани и да искат веднага да отидат да учат в друга държава. Ние сме цивилизационен народ, който е тук от хилядолетия“, подчерта Волен Сидеров.

„Ние не сме номадско племе, дошло тук на кончета с пастърма под седлото, а цивилизационен народ, който е тук от хилядолетия и за това вече има достатъчно исторически и научни доказателства“, отбеляза Сидеров. Според него, когато такава промяна влезе в учебниците, българските ученици ще растат с друго самочувствие, знаейки, че са наследници на една велика цивилизация.

[ad id=“255238″]
За изучаване на религия в училищата настояват още патриотите:

„Ако трябва да сме политически коректни, днес трябва да кажем „Честит Хелоуин“, защото е по-познат от Деня на будителите. В момента той се рекламира от всички медии“, коментира той, добавяйки, че вероучението трябва да намери място в учебните програми.

„В училището трябва да се учи вероучение, за да може детето от малко да разбере какво е дух, душа, защо трябва да вярва в Бог, и че светът е създаден от Създателя. В случай, че това не стане, ще продължим да се питаме защо има агресия“, заяви Сидеров. Патриотите ще се докажат пред ЕС, увери още Сидеров.

Източник: actualno.com


image0 (9K)