Волейболният „Берое“ привлече две чужденки

Черногорската националка Тамара Роганович, играеща като разпределител и хърватката Хелена Перич, на поста краен нападател, са част от състава на ВК „Берое“ за новия сезон, съобщи изпълнителният директор на Волейболен клуб „Берое“ Деко Григоров. Днес се състоя първа среща на екипа, щаба и ръководството на волейболния клуб преди старта на подготовката от 2 август. Роганович ще се присъедини към новия си тим на по-късен етап, заради ангажименти с националния отбор на Черна гора.

[ad id=“225664″]

Към състава, който ще води подготовката си в Казанлък заедно с „Казанлък Волей“, бе привлечена игралата във френското първенство Патрисия Йончева, която ще играе на поста либеро. Сред беройки е състезавалата се за Казанлък и в щатското колежанско първенство Радостина Маринова. Блокировачката е бивш кадър на „Марица“ и девическия национален отбор. Капитанката Веселина Григорова, която е на лагер с националния тим на жените в Панагюрище, ще отсъства от състава за първия етап на подготовката, заявиха от клуба.

[ad id=“263680″]

Петър Дочев ще е старши-треньор на „Берое“ и „Казанлък“, потвърдиха от ръководството. От утре обновеният състав на „Зелено-белите“ ще започне подготвителния цикъл преди планинския лагер от 20 август.“Ще проведем триседмична подготовка в Тетевен и отново се завръщаме тук за контроли“, разказа изпълнителният директор на ВК „Берое“ Деко Григоров. Съперниците в тези контроли тепърва ще се уточняват. Ангажиментите на клуба тази година изискват сериозна подготовка.

[ad id=“236993″]

Освен в първенството, старозагорки ще имат изява и в европейския турнир „Чалъндж Къп“, където беройки ще срещнат „Арис“ Солун“. Първият двубой с гръцкия съперник се очаква да бъде между 17 и 20 ноември. След това ще има реванш. При краен успех старозагорки ще срещнат „Кан“ Франция в следващия етап на надпреварата.


image0 (9K)