Волейболистките на Берое спечелиха международен турнир в Гърция

Волейболистките на Берое (Стара Загора) спечелиха международния турнир за жени, който се проведе в Орестиада (Гърция) с участието на четири страни – домакините от А.С. Висас (Орестиада), Берое (Стара Загора), сръбският ЗОК Врание и турският Дога Бергама.

[ad id=“218001″]

В последния си мач от надпреварата, състезателките, водени от Страхил Балов надиграха гъркините с 3:0 (25:20, 25:10 , 25:14 ). Така те завършиха с три чисти победи от три мача и грабнаха купата. С този успех новакът в женското първенство на България записа и първи трофей, преди старта на шампионата на 21 октомври.

Отново, както в предишните срещи, българският тим доминираше в мача, като не допусна противодействие. И трите гейма нашите момичета взимаха преднина, задължаха я до край и се поздравиха с чиста победа.

[ad id=“218001″]

В първия мач от последния ден представителките на сръбския ЗОК (Врание) победиха Дога Бергама (Турция) с 3:0 гейма. Така сръбкините завършиха с една загуба от България и с две победи заеха втора позиция на турнира. Трети са волейболистките от Турция, а четвърти останаха домакините от Орестиада.

 

Крайно класиране:

  1. Берое (Стара Загора, България)
  2. ЗОК Врание (Сърбия)
  3. Дога Бергама (Турция)
  4. А.С Висас (Гърция)

 

Източник – bgvolleyball.com


image0 (9K)