Волейболистките на Берое започнах с победа в първенството

Новакът в женското волейболно първенство на България – Берое (Стара Загора), направи ударен старт, като започна участието си чиста победа. В първия си мач от шампионата, волейболистките, водени от Страхил Балов, победиха като гости Казанлък Волей с 3:0 (25:9, 25:19, 25:14).

[ad id=“218001″]

Двубоят бе емоционален, тъй като една част от волейболистките на Казанлък за изминалия сезон, както и самият треньор Страхил Балов попълниха редиците на Берое, а тяхното място бе заето от млади състезателки на клуба и неговият бивш помощник Деян Боюклиев. Затова срещата стартира с шоу-програма, с която бяха представени двата тима. Фолклорен ансамбъл „Арсенал“ изнесе кратка програма и загря публиката. След това съставите бяха представени поименно, а малките волейболистки на клуба поднесоха по една роза на всяка състезателка от двете страни на мрежата.
[ad id=“218001″]
Берое стартира ударно в мача, като показа сила и мощ и не даде на съперника си да поеме дъх. Волейболистките от Стара Загора започнаха с 14:4 в първия гейм и до края оставиха домакините на едва 9 точки. Повече оспорваност имаше във втората част, когато „розите“ оказаха съпротива до второто техническо прекъсване. В третата част гостенките от Берое отново започнаха с разгромното 11:4 и спечелиха мача чисто с 3:0 след 25:14.

Най-полезни за Берое бяха Веселина Григорова и Нора Богданова, които отбелязоха по 10 точки за победата За тима на Казанлък Екатерина Димитрова завърши с 8 точки.

Източник – BGvolleyball.com


image0 (9K)