Волейболистките на Берое започнаха със загуба полуфиналния плейоф

Волейболистките на Левски победиха като домакини Берое (Стара Загора) с 3:0 (27:25, 25:16, 25:21) в първия мач между двата тима от полуфиналните плейофи в НВЛ-жени, игран този следобед в столичната зала „Люлин“.

Така „сините“ поведоха с 1-0 победи в плейофната серия, в която се играе до 2 победи от 3 мача. Втората среща между двата тима е в понеделник (25 март) от 18,00 часа в старозагорската зала „Иван Вазов“. При успех на Берое и достигане до трета решителна среща, то двубоят отново ще бъде в София на 28 март (четвъртък).

Волейболистките на Берое стартираха добре в първия гейм и взеха инициативата, като поведоха с 15:11, но след това допуснаха редица грешки, което доведе до спад. „Сините“ използваха силното си оръжие – сервиса и разбиха посрещането на беройки, като стопиха пасива си. Играта продължи равностойно, но в решителните моменти по-големият хъс и раздаване на левскарките си казаха думата и те надделяха трудно с 27:25. Възходящата линия за „сините“ се запази, като те започнаха да диктуват играта във втората част след 8:4 и 18:13. От своя страна Берое не можа да излезе от трудната ситуация и Левски затвори без проблеми гейма след убедителното 25:16. Успехът окрили още повече Левски и в третия гейм „сините“ започнаха с ударното 9:3. Левскарките демонстрираха отлична игра на блок и атака, с което сломиха Берое. Въпреки всички опити за промяна и смени, до края гостенките от Стара Загора не успяха да намерят верния път и Левски спечели мача след 25:21 и 3:0.

Най-полезни за Левски бяха Елена Бечева (1 ас и 45% ефективност в атака) и Вангелия Рачковска (2 блока, 2 аса, 32% ефективност в атака и 50% позитивно посрещане) с 14 и 13 точки за победата. За тима на Берое опитната Ваня Върбанова завърши с 10 точки.


image0 (9K)